Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δελτίο τύπου της Π.Ο.Σ.Γ, της Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Του ΓΕΩΤ.Ε.Ε της Π.Ο.Σ.Γ και της Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ)

 

Το Σάββατο 17 Μαϊου πραγματοποιήθηκε  στην Λάρισα κοινή σύσκεψη  της Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ της Π.Ο.Σ.Γ και του  ΓΕΩΤ.Ε,Ε, με θέμα τις εξελίξεις στις συλλογικές συμβάσεις ,των γεωπόνων  ιδιωτικών υπαλλήλων ,καθώς και τις επιπτώσεις του νέου πολυνομοσχεδίου, στα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωπόνων.
 
Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε κ. Μάμαλης Σπύρος  και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ κ. Σοφολόγης Δημήτρης  , αναφέρθηκαν στις ενέργειες που γίνανε για την κινητοποίηση του κλάδου, απέναντι στην προσπάθεια κατάργησης του ρόλου του Γεωτεχνικού ,με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 28 Απριλίου. Επιπλέον, εξέφρασαν την επιθυμία τους και την δέσμευση τους, να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις και με κάθε μέσο, στην προσπάθεια για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας των γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων.
 
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ  κ..Γουτούλης Βασίλης ,αναφέρθηκε στις επαφές που έχουν γίνει με τον ΣΕΒ και την ΓΣΕΒΕΕ  και τα αποτελέσματα αυτών των επαφών, καθώς και τις εξελίξεις από την προσπάθεια καταγραφής των εταιρειών του κλάδου, που επιθυμούν την υπογραφή  νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, δια μέσου των εργοδοτικών φορέων του ΕΣΥΦ, του ΣΠΕΛ και του ΕΕΠΕΣ .
 
Παρευρέθηκαν γεωπόνοι από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ από όλους τους παρευρισκόμενους ,εκφράστηκε η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των επαγγελματικών και των εργασιακών δικαιωμάτων  των Γεωπόνων ,γιατί μόνο έτσι προάγεται η ασφάλεια των τροφίμων και του καταναλωτή και η προστασία του περιβάλλοντος και των εργαζόμενων στην γεωργία.
 
 Στη συνάντηση ακόμη παρευρέθηκαν ο κ. Κωτούζας  Απόστολος  αντιπρόεδρος της Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ και πρόεδρος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής ,Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ν.Αιγαίου  «ΗΣΙΟΔΟΣ» ο κ. Γιαννακός Κωσταντίνος  Πρόεδρος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδας  καθώς και ο κ. Νάνος Βαγγέλης Πρόεδρος του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου, ο Γεν.γραμματέας της Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ κ.Περικλής Κολοκοτρώνης και πρόεδρος του σωματείου Γεωπόνων ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Μακεδονίας),ο Ταμίας της Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ κ. Λευτέρης Μαγκαφάς ο  Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ κ.Σιόγκας Θεόδωρος  ο Γεν.Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Γ κ. Παναγούλης Χρήστος  ,ο Υπεύθυνος Τύπου της Π.Ο.Σ.Γ κ.Γιάντσης Ιωάννης,
 
  Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν γεωπόνοι μέλη διαφόρων Γεωπονικών  Συλλόγων

 

Τέλος, αποφασίστηκε στα τέλη του Ιουνίου, η επανάληψη της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: