Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μαγνησία - Κερασιά. Στο προσκήνιο το Κέντρο Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας με επίσκεψη ευρωπαίων επιστημόνων


Με ικανοποίηση δέχθηκαν τα μέλη των Κέντρων Ενημέρωσης Βορείου Πηλίου και Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας, την Πέμπτη 28–2–2013, την πρώτη επίσκεψη ευρωπαίων επισκεπτών στην Κερασιά. Το νεοϊδρυθέν Κέντρο Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας του Βορείου Πηλίου μαζί με το έτερο κέντρο, που αποτελούν μέρος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου δέχθηκε αντιπρόσωπους οκτώ ευρωπαϊκών χωρών καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την εναλλακτική τουριστική επισκεψιμότητα (περιβαλλοντική θρησκευτική και πολιτισμική) της περιοχής καθώς και τη δράση των υπευθύνων πάνω στην υπόθεση της αυτοφυούς ορχιδέας.


Η επίσκεψη των ευρωπαίων επιστημόνων ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας "SIGMA for Water" με θέμα τη "Βιώσιμη ολοκληρωμένη προσέγγιση για την διαχείριση των υδάτινων πόρων", στο οποίο συμμετέχουν 13 εταίροι (μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας) αλλά και της συνεργασίας που πρόσφατα συμφωνήθηκε μεταξύ των Κέντρων της Κερασιάς και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μετά την επίσκεψη στη λίμνη Κάρλα και την ενημέρωση από τους υπευθύνους του Φορέα Διαχείρισης, τη συνέχιση και ολοκλήρωση της επίσκεψης στο χωριό της Κερασιάς.





Υπεύθυνος για την ενημέρωση των ξένων επισκεπτών στην Κερασιά ήταν ο κ. Λύκας Χρήστος, λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επικεφαλής της πενταμελούς επιστημονικής ομάδας που ερευνά την αυτοφυή ορχιδέα του Βορείου Πηλίου. Η ανταπόκριση από την πλευρά των ευρωπαίων επισκεπτών για τον άγνωστο βοτανικό παράδεισο του Β. Πηλίου και τα μέχρι στιγμής 47 αναγνωρισμένα είδη ήταν εξαιρετική. Η συζήτηση μετά το πέρας της εισήγησης εκτενής.
Η όλη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή φιλοξενία των Κερασιωτών προσφέροντας στους επισκέπτες τοπικά εδέσματα και ξεναγόντας τους στο χωριό, το ιστορικό γεφύρι, κτίσης του 1886 και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Για τυχόν πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη λειτουργία του Κέντρου Προστασίας & Έρευνας της Αυτοφυούς Ορχιδέας του Βορείου Πηλίου μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6973886471 (υπεύθυνος κ. Οικονομίδης Δ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: